Okosan az influenzaszezonban


MIT TESZ A KÖKI TERMINÁL?

  • Edukációs kommunikációt indítottunk a látogatóinknak, dolgozóinknak az üzletházban és az online felületeinken.
  • Hamarosan kézfertőtlenítő eszközöket biztosítunk az ételudvaron és az üzletház forgalmasabb részein.
  • Fokozottan figyelünk a mellékhelyiségekben lévő szappan adagolók töltésére.
  • Rendszeresen takarítjuk azon felületeket, amiket látogatóink érintenek (liftgomb, mozgólépcsőkorlát, kilincsek)
  • Egyeztetünk az illetékes szervekkel, hogy napra kész információink legyenek és meg tudjuk tenni a szükséges lépéseket.

HOGYAN CSÖKKENTSE A FERTŐZÉS VESZÉLYÉT?

  • Megkérünk mindenkit, hogy tartózkodjon a pánikkeltéstől és rémhírterjesztéstől.
  • Fokozottan ügyeljenek a kézhigiéniára, rendszeresen és alaposan mosson kezet vízzel és szappannal vagy tisztítsa meg kezét alkoholos kézfertőtlenítővel.
  • Köhögéskor, tüsszentéskor takarja el száját és orrát behajlított könyökével vagy egy zsebkendővel.
  • Használjon maszkot.
  • Ne nyúljanak az arcukhoz, szájukhoz és a szemükhöz alapos kézmosás vagy fertőtlenítés nélkül.

MIRE KÉRJÜK AZ ÜZLETEINKET ÉS VENDÉGLÁTÓ EGYSÉGEINKET?

  • Biztosítsák a dolgozók számára az alapos kézmosás és fertőtlenítés eszközeit és lehetőségét.
  • A konyhai és a kiszolgáló személyzet viseljen kesztyűt.
  • Fokozottan figyeljenek a tünetek beazonosítására.
  • Fokozottan figyeljenek azon területek, eszközök tisztaságára, amik étellel, itallal érintkeznek.
  • Kerüljék a többször használható evőeszközöket, tányérokat.
  • Lehetőség szerint mellőzzék a kihelyezett önkiszolgáló egységeket (evőeszközök, poharak, szalvéták, üdítőautomaták), ezek adagolásáról gondoskodjon a személyzet, így kevesebb ember érinti ezeket.
  • Az a személy, aki a készpénzes, bankkártyás fizetést kezeli, ne nyúljon ételhez és a kiszolgáláshoz szükséges eszközökhöz csak is alapos kézmosás és fertőtlenítés után.
  • Fokozottan figyeljenek az üzlet befogadóképességére, korlátozzák a belépést, ha szükséges.
  • Használják a légkeringtető rendszereket, hogy mindig friss, tiszta levegő legyen az üzletben.

Köki Terminal Bevásárlóközpont menedzsment

Budapest, 2020.03.06.