Nanotechnológiás tisztítás a KÖKI-ben


A KÖKI-ben a vírushelyzet kezdete óta azon dolgozunk, hogy megteremtsük számodra a lehető legbiztonságosabb környezetet. Ennek érdekében a magyarországi bevásárlóközpontok között elsőként alkalmaztuk a Resysten nanotechnológiás fertőtlenítést a KÖKI egész épületében. Laboratóriumi vizsgálatok alapján a magyar fejlesztésű eljárással kezelt felületeken több mint 90%-al csökken a baktériumok és vírusok jelenléte.

De ez nem minden! A KÖKI megszerezte a svéd Safe Asset Group által kibocsátott tanúsítványt, ami igazolja, hogy mindent megtesz a Covid megelőzés érdekében. Ez egy nagyon szigorú, több területet is érintő vizsgálati eljárás.

A leggyakoribb légúti fertőzések, mint például a megfázás vagy az influenza leggyakrabban kórokozókkal fertőzött felületek megérintésével terjednek. Ezzel szemben a hazai fejlesztésű, speciális bevonattal kezelt felületen olyan mikrokörnyezet alakul ki, ami alkalmatlan az újonnan rákerülő kórokozó megtelepedésére. Ilyen kezelésen estek át a KÖKI korlátjai, a lift gombok, a mozgólépcsők kapaszkodói és minden egyéb gyakran érintett terület. Az eljárás tartós és folyamatos hatásának köszönhetően, ezek akár egy éves védettséget is élvezhetnek.